Skip to content
VOOR 15:00 BESTELD BINNEN 1 WERKDAG IN HUIS GRATIS VERZENDING VANAF €50 (NL) MAKKELIJK RETOURNEREN

Dierproefvrij!

“Worden jullie producten getest op dieren?” Een vraag die wij regelmatig krijgen. Uiteraard is ons antwoord hierop NEE. Al onze producten zijn namelijk dierproefvrij. En dáár zijn wij apetrots op! Wij geven je graag wat meer informatie over waarom wij dit niet op onze verpakkingen claimen.

Dierproeven op producten en ingrediënten is verboden in heel Europa
In Nederland wordt cosmetica al heel lang niet meer getest op dieren. Sinds 1997 is er een verbod op het uitvoeren van dierproeven voor zowel de ontwikkeling de veiligheid en werkzaamheid van cosmeticaproducten. Dat verbod is sinds 2004 geldig voor heel Europa. Fijn toch?!

In 2009 heeft de Europese cosmeticaverordening (1223/2009/EG) bepaald dat er geen cosmetica verkocht mag worden op de Europese markt wanneer de veiligheid of ingrediënten hiervan op dieren zijn getest. Niet alleen een testverbod dus, maar ook een handelsverbod.

Dierproeven zijn wel verplicht in China
Deze wetgeving verschilt helaas in andere delen van de wereld. In China zijn dierproeven nog altijd verplicht (hoewel er nu wel langzaam wat beweging komt op dit gebied). Ieder product dat daar op de markt wordt gebracht, moet van de overheid eerst worden getest op dieren. Deze veiligheidseis geldt óók voor buitenlandse producten die in China worden verkocht. Sommige cosmeticamerken die zowel in Europa als in China verkopen zijn dus eigenlijk toch niet zo ‘dierproefvrij’ als je denkt…

PETA cruelty free
Zoals je van ons mag verwachten, zijn wij opgenomen de lijst van PETA cruelty free als bedrijf dat niet test op dieren. Joepie!

Ieder cosmetisch ingrediënt is ooit in het verleden getest op veiligheid. Geen enkel ingrediënt is dus eigenlijk helemaal ‘dierproefvrij’. Het verleden kunnen wij niet kunnen veranderen helaas, maar daarom focussen wij op een dierproefvrije toekomst!

Bij vragen horen we het graag!! Liefs, Team We Love The Planet