Skip to content
VOOR 15:00 BESTELD BINNEN 1 WERKDAG IN HUIS GRATIS VERZENDING VANAF €50 (NL) MAKKELIJK RETOURNEREN

Zero Plastic Inside certificaat

Ouderwets, omstreden en achterhaald. Dat is onze mening als het gaat om plastic in het algemeen. En deze mening delen wij al helemaal wanneer het gaat om cosmetica producten. Want wat jij op je huid smeert, daar hoort in onze ogen geen plastic in te zitten. Beter voor jou én beter voor het milieu toch?!

Sinds 2012 is de Plastic Soup Foundation een campagne gestart tegen het gebruik van microbeads. In de cosmetica verwijst microplastics naar alle soorten kleine plastic deeltjes (kleiner dan 5mm) die bewust worden toegevoegd aan cosmetica en personal care producten. Soms met een specifieke functie denk bijvoorbeeld aan een scrub, maar soms ook als optisch effect bijvoorbeeld bij glitters.

Maar waarom is dit nou zo’n groot probleem? Dat zit ‘m eigenlijk al in de naam. Microplastics zijn zo microscopisch klein dat ze nauwelijks te zien zijn met het blote oog. Dit betekent dat deze deeltjes wanneer ze door de gootsteen gespoeld worden nooit meer te vangen zijn. Dit zorgt er voor dat vissen ook deze microplastics binnenkrijgen, en dát zorgt er dan weer voor dat ook jij ze binnenkrijgt wanneer jij een visje eet.

Daarnaast is het in onze ogen helemaal niet meer van deze tijd om plastic te gebruiken of toe te voegen aan een product. Zo dacht de Plastic Soup Foundation er dus ook over en daarom zijn zij de “Beat the Microbead” campagne gestart: een campagne die zich focust op het verbannen van microplastics in cosmetica producten. Voor cosmetica merken is het mogelijk om een zogenaamd Zero Plastic Inside – certificaat te ontvangen wanneer het assortiment geen microplastics bevat.

Zoals je van ons mag verwachten zijn onze producten helemaal vrij van microplastics. Dit waren ze al, maar sinds kort hebben wij ook het Zero Plastic Inside – certificaat in ontvangst mogen nemen. Daarmee zijn wij officieel 100% microplastic free!

Verzorgen zonder zorgen dus, precies zoals het hoort! Let’s beat the microbead!